2016. április 13., szerda

Egy kisfiú álmai


Biztos vagyok benne, hogy mindig arról álmodott, hogy gyönyörű élete lesz. Biztos vagyok abban is, hogy vágyott a gazdagságra. Vágyott valamire, amiről fogalma sem volt, hogy mi az. Százszor eljátszott a gondolattal, hogy milyen klassz élete lesz, hogy neki teljesen könnyű lesz az álmai megvalósítása. Hogy bármit megtehet önző módon, hogy bárkit eltaposhat büntetlenül. Hogy az álmai megvalósulnak ebben biztos volt és biztos volt abban is, hogy mindezt nem a saját erejéből éri majd el. Hitte, hogy mindent elérhet, minden egy karnyújtásnyira lesz az életében. Bármit meg fog venni pénzért és bármit tesz az jó lesz. Amikor egy gyermek álmodozik az a legcsodálatosabb. És akkor  a legszebb,  ha mindenért megdolgozik, megküzd majd az életben. A gyerekek ha jó példát látnak, akkor hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Hasznosak lesznek. A szülő ha ösztönzi a gyermekét, akkor embert nevel belőle. Embert, aki teljes tisztességgel éli az életét. Akinek a gerinc nem csak egy alkatrész a testében, hanem olyan elem, ami előre fogja vinni. Könnyű egy szorgos szülő árnyékában élni, könnyű úgy élni, hogy kiásták az utat bárkinek. A kisfiú ebbe ült bele. A kisfiú nem tett semmit még ha ezt is gondolja. A kisfiúk ha célokat tűznek ki, akkor azt maguk teljes tisztességével viszik véghez. A szorgos ad és nem bánt, a szorgos kemény lélekkel rendelkezik. A szorgos kisfiú épít. A szorgos nem ül bele másnak a birodalmába. A szülők pontosan úgy bánnak a kisfiúkkal, ahogyan megérdemlik. Ha megalázzák őket, annak oka van. Sokszor az álmok csak úgy ott teremnek a kisfiúk előtt, de vannak akik  önző emberként végzik. A kisfiú álmodott és tálcán kapta az élettől azt, amit sokan el sem tudnak képzelni maguknak. Gazdagság. A kisfiú sosem fogja megtudni, hogy az igazi gazdaság nem a kézzel fogható anyagi javak, hanem a lelkünk gazdagságát jelenti. Hogy hiába lett az élete egy szivárványos cukormáz, attól még a kisfiú magányos marad. Vannak, akiket emberré nevel a küzdelem és minden fájdalommal a szívükben élnek és vannak azok, akik sosem fogják megtudni, hogy mi az igazi álom. Nem fogják megtudni, hogy mi az igazi gazdagság főleg úgy, hogy egy megteremtett boldogtalanságban ülnek. Mert amit nem magadnak ásol az sosem lesz a tiéd. A kisfiúknak küzdeni kell, mert amit kapnak, az nem az övék. Nem az ő érdemük, ők csak az álomban élnek. A kisfiú ha tud emberré válik, de a nagyon nehéz lesz. A tettei fogják bebizonyítani, hogy milyen emberré válik az, akinek az álmait más valósította meg.
Az álmaidat és a gazdagságodat ha te magad építetted fel az első téglától az utolsó cserépig, akkor a tiéd és a kisfiúból emberré váltál.
De addig amíg másé a tégla és a cserép... te egy álmodozó kisfiú maradsz, gerinc nélkül, tele komplexusokkal, bánattal, szorongással, izzadó tenyérrel. Ha emberré válnál, talán könnyebb lenne minden. Talán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése